Ne Mutlu Türk'üm Diyene

ChatGPT benzeri 17 yapay zeka uygulaması

Yapay zeka nedir?

Yapay zeka, bilgisayarların doğal dil, görü, konuşma, öğrenme ve düşünme gibi insanların yapabildiği veya yapmasına benzer işlemleri gerçekleştirme yeteneği olarak tanımlanır. Bu, makine öğrenimi, derin öğrenme ve nöron ağları gibi teknolojileri kullanarak gerçekleştirilir. Yapay zeka, otomatik sürüş, sağlık, finans ve eğitim gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

Gelecekte yapay zeka hayatımızın neresinde olacak?

Gelecekte yapay zeka, hayatımızın birçok alanında yer alacak. Örneğin, otomatik sürüş teknolojisi yaygınlaşarak, trafik kazalarını azaltmaya ve yolculukları daha konforlu hale getirmeye yardımcı olacak. Ayrıca, sağlık alanında, yapay zeka sistemleri hastalıkların tanısını ve tedavisini hızlandırabilir ve doktorların yükünü azaltabilir. Finans alanında, yapay zeka sistemleri piyasa tahminlerini yapabilir ve yatırım kararlarını vermede yardımcı olabilir. Eğitim alanında, yapay zeka sistemleri öğrencilerin öğrenme hızlarını ve başarılarını arttırabilir. Ayrıca, yapay zeka sistemleri, evlerimizdeki cihazları ve sistemleri yönetebilir, alışveriş yapmamıza veya işlemlerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olabilir.

(Yapay zeka nedir? Gelecekte yapay zeka hayatımızın neresinde olacak? sorularını ChatGPT cevapladı)

Daha öncede ChatGPT ile Fındık Yetiştiriciliğinin Problemleri (2022) adında bir yazı oluşturmuştum. Yapay zeka teknolojisi ile yapılacaklar listesi oldukça uzun, bu teknolojisi bir çoğumuzun gözünü şimdiden fazlasıyla korkutmuş durumda.

yapay zeka uygulamaları
yapay zeka uygulamaları

Artık bilimsel makalelerde dahi ortak yazar olan ChatGPT dışında iş ve öğrencilik hayatınızda kullanabileceğiniz, birbirinden kullanışlı bir çok uygulama ya da web sitesi bulunmakta. Bunlarından bazılarını sizler için bir araya getirmeye çalıştım.

Yapay zeka (AI) kullanan birbirinden iyi 17 uygulama;

1- Krisp

Krisp’in kullandığı teknoloji, yaptığınız aramalarda arka plan seslerini, gürültüleri ve yankıyı ortadan kaldırarak size kolaylık sağlar.
https://krisp.ai

2- Illustroke

Sunumlarınızın, web sayfalarınız ya da diğer işleriniz için anahtar kelime ve cümleler ile etkileyici vektör görüntüleri oluşturabilirsiniz.
https://illustroke.com

3- Beatoven

Beatoven.ai, videolarınızın veya podcast’inizin her bölümüne uyacak şekilde benzersiz ruh hali tabanlı müzikler oluşturmak için gelişmiş müzik oluşturma tekniklerini kullanır. İçeriğiniz için birkaç kolay adımda benzersiz müzik oluşturmanıza yardımcı olur.
https://beatoven.ai

4- Pocdastle

Doğrudan bilgisayarınızdan stüdyo kalitesinde kayıt almanızı sağlar.
https://podcastle.ai

5- Flair

Kullandığı teknoloji ile herhangi bir ürün görseli içeriğinizi hızlıca tasarlamanızı sağlar. Yazacağınız anahtar kelimeler sayesinde ürününüzün arka planına istediğiniz görseli ekleyebilirsiniz.
https://flair.ai

6- Copy

Blog sayfanız, sosyal medya hesaplarınız için ya da ürünlerinizin açıklama kısımları için birbirinden farklı özgün içerikler oluşturabileceğiniz basit ve kullanışlı bir AI uygulaması.
https://copy.ai

7- Patterned

Basit bir AI teknolojisi ile oluşturulan bu site sayesinde herhangi bir tasarım için ihtiyacınız olan deseni arayabilir ya da oluşturabilirsiniz.
https://patterned.ai

8- Stockimg

Blog, sosyal medya, sunum, ödev vb. gibi yerlerde lazım olan orijinal stok fotoğraflarınızı bu site oluşturabilirsiniz.
https://stockimg.ai

9- Maverick

Geniş ölçekte kişiselleştirilmiş videolar oluşturun. Maverick, e-ticaret mağazalarının yolculukları boyunca her bir müşterisiyle kişiselleştirilmiş etkileşimler kurmasına yardımcı olmak için AI tarafından oluşturulan videoyu kullanıyor.
https://trymaverick.com

10- Hızlı Sohbet

Müşteri hizmetleri sohbetlerini otomatikleştiren AI ile oluşturulmuş sohbet robotları. İnsan gibi konuşan AI Asistanları oluşturmaya yönelik bir teknoloji.
https://quickchat.ai

11- Unbounce Smart Copy

İlgi çekici reklamlar, e-postalar ve açılış sayfaları işinizi büyütmenin anahtarıdır. Smart Copy, pazarlama kampanyalarınız için saniyeler içinde orijinal, ikna edici içerik oluşturmak üzere AI teknolojisi kullanır; böylece diğer her şey için daha fazla zamanınız olur.
https://lnkd.in/dtuT-7Ww

12- Vidyo

Sadece birkaç tıklamayla uzun biçimli içerikten kısa biçimli videolar oluşturun. vidyo.ai videolarınızdaki en önemli anları otomatik olarak seçer, düzenler ve altyazılar ekler
https://vidyo.ai

13- Ocoya

Ocayo ile dakikalar içerisinde sosyal medya içeriklerini daha hızlı ve otomatik olarak oluşturmak ve planlamak için kullanabileceğiniz bir platform.
https://ocoya.com

14- Puzzle

Ekibiniz ve müşterileriniz için AI destekli bir bilgi tabanı oluşturun. Kısacası sözlük topluluğu 🙂
https://puzzlelabs.ai

15- CopyMonkey

CopyMonkey, Amazon listelerini saniyeler içinde oluşturur ve optimize eder. AI, ilk sayfada organik olarak sıralamanızı sağlamak için tüm önemli anahtar kelimeleri Amazon listelemenize, yerleştirmenize yardımcı olur.
https://copymonkey.ai

16- Cleanvoice

Cleanvoice, podcast’inizden veya ses kaydınızdan gereksiz sesleri, kekemelikleri ve ağız seslerini kaldıran bir AI uygulamasıdır. Cleanvoice, Almanca veya Fransızca gibi birçok dilde um, ah, vb. dolgu seslerini algılar ve kaldırır. Algoritma, Avustralya veya İrlanda gibi diğer ülkelerden gelen aksanlarla da çalışabilir. Tıklama, dudak şapırdatma ve kekemelik, ses kaydederken sık görülen hatalardır. Cleanvoice bunları algılar ve sizin için kaldırır.
https://cleanvoice.ai

17- Coqui

Yapay zeka destekli internet sitesi, konuşmanızı kaydedip İngilizceye çeviriyor. Sesinizin nasıl çıkmasını istediğinizi de seçebiliyorsunuz.
https://coqui.ai

BONUS – Mynoise

Ofisinizde ya da evinizde çalışırken arka planda çalan sesler ile ortamın ambiyansını değiştirmek isterseniz “Mynoise”ı tercih edebilirsiniz. Sitenin veritabanında birbirinden güzel pek çok arka plan sesi bulunmakta. Bunlar arasında, şelale sesleri, uzay boşluğu sesleri, dalga sesleri vb bir çok sesi bulmanız mümkün.
https://mynoise.net

Bu liste dışında önereceğiniz yapay zeka uygulamaları ya da web sayfaları varsa lütfen yorumlar kısmında paylaşınız. Bu içeriği yararlı buldunuz mu?